::Teman Bersama::

Isnin, 13 Ogos 2012

Menanti
Menanti :


-Bersatunya PAS dan UMNO.


-Ketegasan kepimpinan PAS dan UMNO menolak samasekali SYIAH, WAHHABI, KRISTIANISASI, LIBERALISME & SEKULARISME.


-Mengapa Dr. Ahmad Farouk Musa [IRFront.org] diberi izin menjadi salah seorang kolumnis Harakah Daily.


-Islam liberal bergerak dengan aktif atas nama “Humanright”, Idea Dialog, Kebebasan Individu Untuk Memilih. Liberal adalah MUKTAZILAH yang dijenamakan.


-Tokoh Muktazilah kini terdiri dari kalangan ahli akademik [contoh memiliki PhD dan gelaran yang pelbagai] tetapi tidak memiliki langsung ilmu asas agama [Tauhid, Fiqh dan Tasawuff], mereka sewenang-wenangnya diangkat sebagai tokoh.


-Idea Islam liberal [muktazilah] ialah; penganutnya tidak perlu mencari hadith untuk instibath.


Al-faqir petik Renungan oleh Ustaz Anwar Mohamad didalam FB beliau :

"Politik kepartian : Antara kematangan berhujah di sebalik kebodohan dipandu keAKUan.

Kaedah hujah:

-Kawan buat salah, yang disalahkan musuh.
-Kafir punya salah, yang disalahkan saudara seMUSLIM.
-Salah kawan ditutup, salah lawan dibuka.
-Salah kafir ditutup, salah Muslim dibuka.  "


Di antara cadangan doa 10 akhir Ramadhan : Semoga umat Islam bersatu atas landasan Akidah Ahlu Sunnah Wal Jamaah.


Bagi yang tidak mengenali Al-Fadhil Ustaz Ismail Mina [Presiden MUAFAKAT], Tuan Guru Haji Hadi [Presiden PAS] & Tuan Guru Abdullah Samaah [Pondok Geting], elok la ambil peluang dekati mereka. Kenali mereka dengan muzakarah, bukan bertanya kepada orang yang berkepentingan dan tidak punya autoriti berbicara tetang mereka bertiga.


Yang berkepentingan, mohon MUZAKARAH secara ikhlas bersama mereka. Usah berhujah atas emosi semata. Ada manusia mengambil kesempatan menghina ketiga-tiga mereka tanpa tahu dan kenalpun siapa yang mereka sedang mengata. Asal sahaja surat khabar terjual, sokongan dan imbalan meningkat semua itu dibolehkan. Ada juga manusia yang menggunakan hujjah ketiga-tiga tokoh tanpa periksa kebenarannya. Tuan Puan boleh berkata apa sahaja disini, tetapai pastikan Tuan Puan bertanggungjawab di mahsyar atas apa sahaja yang Tuan Puan ucapakan.  ALLAHU ALLAH.


Alfaqir :
Almukminun
24 Ramadhan 1433H / 13082012

2 ulasan:

Awanama berkata...

perkongsian ilmu yg bermanfaat... semoga Allah redha...

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI