::Teman Bersama::

Isnin, 25 April 2011

Kami Si Pendosaبسم الله الرحمن الرحيم


Kami Si PendosaFirman Allah Subhanahu Wa Taala yang bermaksud:Setiap yang berjiwa (yang bernyawa) akan merasai mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sahajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga ia te...lah beruntung. Kehidupan dunai itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan.
(Surah ali-Imran: Ayat 185).Berbahagialah dengan dukacita, apabila melihat akannya ia adalah satu dugaan yang membawamu dekat kepada ALLAH subhanahu Wa Taala. Ia amat berbeza dengan duakcita berupa balasan dahsyat atas keringanan kita melakukan maksiat.Firman Allah Subhanahu Wa Taala yang bermaksud:Maka segeralah kembali kepada Allah maka sesungguhnya aku seorang pemberi peringatan yang nyata daripada Allah untukmu.
(Surah adz-Dzaariyaat: Ayat 50).Apalah daya yang dimiliki oleh kami hamba yang tidak memiliki apa-apa melainkan ianya kepunyaan MU Ya ALLAH.Pandanglah kami dengan pandangan ihsan MU disaat kami dibuai keselesaan di dunia yang rapuh ini. Palitkanlah ya ALLAH, titisan air bagi menjagakan kami daripada mimpi-mimpi mainan duniawi. ALLAH...Firman Allah Subhanahu Wa Taala yang bermaksud:Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dan hendaklah kamu bersama orang yang benar.
(Surah at-Taubah: Ayat 119).Jika langkah kami menuju kebatilan, Engkau sedarkanlah kami akan kesilapan kami Ya ALLAH.Jika hati kami berbisik dan memikirkan untuk berbuat keburukan buat umat manusia lainnya, Engkau tahanlah ia dengan peringatan-peringatan syurga dan neraka MU Ya ALLAH.Kamilah sihina yang merasa bangga dipujia sebilangan manusia, sedangkan kami terbiasa melupai kebesaran ihsan MU Ya ALLAH.Jangan jadikan lisan,tulisan,pendengaran kami baik disisi manusia,sedangkan kamilah paling teruk akhlaknya disisi MU Ya ALLAH.Ya ALLAH...Kabulkan hajat permohonan kami dengan usia berbaki ini Ya ALLAH.
alfaqir ilallah : almukminun / 21 Jamadulawal 1432H
1 ulasan:

Awanama berkata...

Semoga Allah Memberi rahmat kepada kita.....